dilluns, 24 de novembre del 2014

Canvi de la cadira de seguretat grup 0/0+ al grup 1

Hola de nou!

Avui us parlaré d’un tema important i que pot inquietar els pares. Sovint rebo aquestes consultes a la botiga:

  • El nostre bebè ja no cap a la cadira del grup 0/0+ que portem al cotxe, podem canviar-lo a una cadira de grup 1?
  • En el cotxe, quan hem de canviar el nostre fill/a de la cistella portabebè en sentit contrari a la marxa a una cadira col·locada en el sentit de la marxa?

A continuació tenim la resposta: 

Heu de saber que la cadira de seguretat del vehicle ha de ser adequada al pes, alçada i edat del nen. A més, ha de ser compatible amb les característiques del cotxe. 

Actualment i fins l’any 2018, coexisteixen dues normatives: la R44/04 i la i-size (que ha entrat en vigor recentment). Està totalment prohibit circular amb cadires que segueixen normatives anteriors.  

Dit això, comencem!
Grup 1

Primer us explico què vol dir cadascun dels grups:
Grup 0/0+

  • Grup 0/0+: des del moment del naixament fins als 11/13 kg (depèn del model). En cada cas, el fabricant especifica a les instruccions i amb un adhesiu a la cadira fins al pes que la cadira està homologada.
  • Grup 1: a partir  de 9 kg fins a 18 kg (aproximadament 4 anys)

Pel que fa al grup 0/0+, us he de comentar que no hi ha cap cadira de seguretat d’aquest grup que es pugui utilitzar fins als 11/13 kg. Quan el bebè sobrepassa els 8 kg, generalment hi queda molt encongit. Tot i que us sembli que la cadira s'ha fet petita pel nen, és més segur que segueixi en aquesta cadira en sentit contrari a la marxa, ja que estarà més protegit en cas d’impacte.

Per tant, per posar el bebè en una cadira de grup 1 heu d’esperar que arribi als 9 kg de pes, que tingui uns 7 mesos d’edat i que s’aguanti ben assentat (normativa R44/04). 

Així doncs, quan us plantegeu les preguntes que encapçalen aquest post, el primer que cal considerar és el pes i l’edat del menut:
  • Si pesa 9 kg i té 7 mesos d’edat, podeu escollir una cadira de grup 1 col·locada en el sentit de la marxa.
  • Si no arriba al pes i edat anteriors, haureu d’escollir una cadira de seguretat que englobi el grup 0+ i el grup 1.
Grup 0+/1

Espero que us sigui d’utilitat.

I si teniu més preguntes, podeu venir a la botiga.

Al proper post profunditzaré més sobre cadires de seguretat que engloben el grup 0+/1, ja que la majoria d’aquestes cadires s’adapten a la nova normativa i-size. 



Fins aviat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada