dimarts, 24 de juny del 2014

El descans dels nadons (2)

Hola a tots i totes. Tal com us vaig dir, avui començarem a parlar de bressols.

BRESSOLS

Hi ha diversos tipus de bressols; diferents mides i dissenys. Per a la primera etapa de vida i fins als 6 mesos aproximadament hi ha un bressol petit de 50 cm x 80 cm, anomenat minicuna. Posteriorment hem d'adquirir bressols més grans, per exemple, hi ha bressols i convertibles de 60 cm x 120 cm, de 70 cm x 140 cm, i de 80 cm x 130 cm.


La MINICUNA:


Aquest tipus de bressol té unes mides reduïdes, cosa que, pares, permet tenir-lo a la vostra habitació. Durant els primers mesos el bebè us necessita completament, ja sia per alimentar-se, com per l’afecte de la proximitat (té un vincle molt fort amb la mare). A més, durant els primers mesos de vida, el nadó es troba més segur i tranquil en un espai reduït, és a dir, a la seva mida, i la minicuna ho permet. N’hi de diferents dissenys, formes i colors que segur que s’adaptaran al vostre gust i a les vostres necessitats.  Vegem-ne algunes:

- Minicunes bàsiques, són les més habituals per tenir a casa. Consten d’una estructura de fusta i el cos fet de roba que s’hi ajusta amb una cremallera. Al mercat trobem diferents fabricants que fan aquest tipus de minicuna; però avui em centraré amb les de les marques Pirulos i Bimbi Dreams. Aquests fabricants tenen un bon assortiment i treballen amb molt bona relació qualitat/preu. Totes porten rodes, per facilitar-ne la mobilitat.  
 
Minicunes potes corbades
 

 -L’estructura i els peus són de fusta de faig; n’hi ha amb els peus en forma de tisora,  de corbades, i de quadrades rectes (amb panells o sense). 
Minicunes potes de tisora
  
  -Quant al teixit, n'hi ha de colors i dissenys diferents: llisos, estampats, combinats amb brodats infantils, de piqué, etc. Aquí us en mostro alguns, però n'hi ha més per poder escollir. I qualsevol coordinat tèxtil, es pot combinar amb el tipus d’estructura que us agradi. 


Les estructures més habituals són les que tenen els peus en forma de tisora, i  la fusta pot ser de color blanc, natural, mel, lli o noguera.
Colors fusta de la minicuna de tisora
Estructura quadrada recta (sense panells),
i estructura potes corbades.
Colors panells, de l'estructura quadrada recta.


En canvi, només fan de color blanc les estructures que tenen els peus corbs i les potes quadrades rectes. En canvi, és possible escollir el color del panell en aquelles  estructures quadrades rectes.






També tenim unes minicunes molt econòmiques disponibles en 5 colors: verd poma, cel, rosa, gris i beix.



Voleu una minicuna  amb amb dosser d’organdí? Doncs sapigueu que el que tenim s'adapta a tots els tipus de minicuna. El dosser de fusta el tenim en blanc i noguera; i l’organdí pot ser blanc òptic  o blanc natural. 



Al proper post us seguiré parlant d'altres tipus de minicuna.

Fins aviat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada