diumenge, 19 de gener del 2014

Estris de bany (1)

Hola, tal com us vaig dir, avui us parlaré de banyeres, i aprofitant el tema, també d'altres articles que us faran el bany dels menuts més fàcil. 
Hi ha diversos tipus de banyera que podem fer servir per banyar al bebè. 

Començarem per comentar la clàssica, segur que tots la coneixeu, però us en faig cinc cèntims. És una cubeta bàsica de plàstic rígid, el seu l'interior mesura aproximadament: 64 cm de llarg, i 34 cm d’ample; tot i que n’hi ha d’una mica més grans. Podem posar la banyera damunt d’un suport (potes), així ens quedarà alta, i ens serà més còmode banyar al bebè. D’aquesta manera  evitarem els dolors de cervicals, o mal d’esquena.
D’aquestes n’hi ha d’anatòmiques, o sigui, que el plàstic de l’interior té forma per recolzar el bebè; però de fet no us l’aconsello, ja que encara que portin una part antilliscant, el bebè rellisca fàcilment. Us recomano millor posar a dins la banyera una hamaca de bany, per col·locar-hi al bebè; així sí que evitem que ens rellisqui, i s’empassi aigua. 



Seguim doncs, explicant la hamaca de bany:
Es un accessori, com us acabo de dir, per posar a dins de la banyera. Fa molt còmode el bany del nadó. Serveix des de quan neix, fins als  7/8 mesos com a màxim. N’hi ha de diversos tipus. Avui hem centraré explicant-vos el disseny més estàndard, ja que és el més pràctic: consisteix en una  estructura  en forma de N aplanada (si la mirem de perfil), d'uns 30 cm d'ample, i  que està folrada de ris; el que fa que s'adapti i reculli el cos del petitó.
Aquesta forma li proporciona dues posicions, una de  força plana per els primers 2 mesos, i un altre  més incorporada per desprès; segons la col·loquem d’un costat, o de l’altre.   Serveix per posar el bebè dins la banyera, quedarà recollit, segur, i no relliscarà; per tant, estarà més còmode, i confortable, mentre nosaltres el banyem tranquil·lament. Es pot desenfundar, i rentar la funda a al rentadora; es seca ràpidament. La podeu fer servir tant dins de banyeres per bebès, com de banyeres normals o piscines inflables. 
Heu de tenir en compte algunes recomanacions:
-Per evitar riscos d’afogament, NO podeu deixar al bebè sol, o  amb un altre nen/a. 
-Quan el bebè sigui grandet i es pugui incorporar, NO podeu utilitzar la hamaca. 

Algunes hamaques d’aquestes característiques, són les de “Beaba” i “Saro”:


Hamaca Beaba
Hamaca Saro

No us voldria atabalar gaire, per això, us emplaço per al proper post, i us continuaré parlant d'altres tipus de banyeres.

Adéu-siau!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada